Poistetaanko välimuistin tyhjentäminen salasanat Google Chromesta?

Does Clearing Cache Delete Passwords From Google Chrome

Jos sinulla on pienintäkään käsitystä tietokonejärjestelmän eri komponenteista, olet varmasti kuullut ainakin kerran välimuistista. Välimuisti määritellään väliaikaiseksi tallennustilaksi, jota käytetään useimmin käytettyjen tietojen pikahakuun tai -käyttöön. Selaimissa on välimuisti, joka auttaa niitä noutamaan usein käytetyt tiedot nopeammin. Välimuistin tiedot voivat sisältää evästeitä, selaushistoriaa, salasanoja jne.

Toisinaan käyttäjällä voi kuitenkin olla yksityisyyteen liittyviä huolenaiheita ja hän saattaa haluta tyhjentää välimuistin, jotta kukaan ei pääse käsiksi välimuistiin tallennettuihin tietoihin. Useiden käyttäjien mielessä nouseva yleinen kysymys on, tarkoittaako välimuistin tyhjentäminen Google Chromessa myös salasanojen poistamista. Tässä artikkelissa yritetään löytää vastaus tähän kysymykseen sen lisäksi, että se tarjoaa menetelmän välimuistin tyhjentämiseksi Google Chromessa.

Menetelmä välimuistin tyhjentämiseksi Google Chromessa

Voit tyhjentää välimuistin Google Chromessa seuraavasti:



Käynnistä Google Chrome ja napsauta sen kotisivulla ikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa kolmen pisteen kuvaketta käynnistääksesi porrastetun valikon, kuten alla olevassa kuvassa näkyy:



Napsauta nyt tämän valikon Asetukset -vaihtoehtoa navigoidaksesi Google Chromeen asetukset sivulla, kuten seuraavassa kuvassa on korostettu:



Päällä asetukset napsauta Yksityisyys ja suojaus -välilehteä, kuten alla olevassa kuvassa on korostettu:

Kohteessa Yksityisyys ja turvallisuus Napsauta Poista selaustiedot -kentän vieressä olevaa avattavaa luetteloa laajentaaksesi sitä, kuten seuraavassa kuvassa näkyy:

Kun napsautat sitä, Poista selaustiedot ikkuna tulee näyttöön. Vaihda tämän ikkunan Lisäasetukset -välilehteen, kuten alla olevassa kuvassa on korostettu:

Valitse tältä välilehdeltä 'Aikaväli', jonka välimuistin haluat tyhjentää. Täällä voit myös hallita kaikkia tietoja, jotka haluat poistaa. Voit tehdä tämän valitsemalla valintaruudut, jotka sijaitsevat ennen poistettavia kenttiä, kuten seuraavassa kuvassa:

Napsauta lopuksi ”Tyhjennä tiedot” -painiketta, kuten yllä olevassa kuvassa on korostettu.

Poistetaanko salasanat Google Chromesta, kun tyhjennät välimuistin?

Vastaus tähän kysymykseen on sekä kyllä ​​että ei.

Vastaus on Kyllä, koska salasanat poistetaan yhdessä välimuistin kanssa, kun valitset valintaruudun ennen Salasanat ja muut kirjautumistiedot -valintaa samalla kun tyhjennät välimuistin, kuten yllä olevasta kuvasta näkyy.

Vastaus on Ei ja salasanat eivät poistu välimuistin mukana, jos jatkat välimuistin tyhjentämistä tarkistamatta valintaruutua ennen salasanoja ja muita kirjautumistietoja.

Siksi välttääksesi salasanan poistamisen välimuistin tyhjentämisen yhteydessä, älä valitse ruutua 'Salasanat ja muut kirjautumistiedot' -kentän edessä.

Johtopäätös

Tämä artikkeli vastaa kysymykseen siitä, mitä tapahtuu salasanoillesi, kun tyhjennät välimuistin Google Chromessa. Artikkeli poistaa tämän epäselvyyden ja selittää myös yksinkertaisesti kuinka tyhjentää välimuisti Google Chromessa.